Skip to the content

Program Moje První Peníze v pražské MŠ Jahodnice

Finanční gramotnost dětí a mládeže je v současnosti velmi aktuální a probírané téma ve společnosti. Náš program Moje První Peníze se zaměřuje na osobní hospodaření a je určen dětem předškolního věku a žákům 1.tříd.

Cílem programu je seznámit malé děti co znamenají slova potřeba a přání, jaký je v nich rozdíl, jak jich můžeme dosáhnout, co je to práce a jak se vydělávají penízky, co s penízky můžeme udělat - šetřit, darovat nebo si za ně splnit právě to přání nebo potřebu.

V poslední dubnový pátek jsme se společně s dobrovolníky z pojišťovny MetLife, který je partnerem tohoto programu v České republice, setkali s dětmi z MŠ Jahodnice v Praze. A bylo to setkání nádherné, živé, energické, inspirující a především poučné.

Fotografie z akce na našem facebooku a vyjádření jednoho z doborvolníku je dále v článku

Poučné to bylo setkání oboustranně. O tom ví své i pan Zbyněk Čepera, Head of Contact Center CZ&SK a především pravidelný dobrovolník z MetLife, který je konzultantem programu MPP již několikátým rokem:
"Co se mě týče, jsem z tohoto programu nadšený, protože v sobě kloubí věci, které mi dávají smysl. Rád pracuji s dětmi, mám rád jejich naprosto originální pohled na věc, to jak dokáží vidět svět úplně jinýma očima, než dospělí. Finanční gramotnost je v dnešní době extrémně důležitá a je potřeba s ní začínat co nejdříve. Svěřím se, že shodou okolností jsem měl hned následující den schůzku s jedním mým kamarádem, který má momentálně finanční potíže. A musel jsem se smát, protože jsem mu vysvětloval naprosto stejné věci, které jsem předešlý den učil malé děti."

Pozvěte si nás také k vám do MŠ, doporučte nás nebo si objednejte soubor pro výuku finanční gramotnosti u nás na jafirma@jaczech.cz.