Skip to the content


 

Vážení pedagogové,

rádi bychom vám nabídli NOVÉ bezplatné online kurzy pro studenty středních škol týkající se praktických témat z oblasti financí, finanční gramotnosti a podnikavosti.

Vybírat můžete z následujících témat:

·       Girls Go Circular – kurz seznámí studenty s cirkulární ekonomikou a rozvíjí digitální a podnikatelské kompetence

·       Kryptoměny – kurz uživatele provede principy kryptoměn, rozlišováním od běžných peněz, technologií blockchainu, principy a využitím NFT v digitálním světě a poskytne základní orientaci na trhu s kryptoměnami

·       AI-ENTR4Youth / AI-ENTR4YouthLITE – kombinuje technické (např. strojové učení, umělou inteligenci) a podnikatelské dovednosti a připravuje na budoucnost plnou inovací a technologií. Kurz nabízí dvě verze: kódovací a nekódovací (LITE).

·       Umělá inteligence (AI) – dozvíte se o různých typech AI, etických důsledcích AI a tom, jak může AI být použita ve škole

·        Lean Canvas  – seznámíte se s hlavními aspekty podnikání. Nové materiály slouží i jako příprava pro praktické workshopy "Inovační kempy" pořádané v krajských městech.

·        A další témata: Základy digitální bezpečnosti, Na úřady digitálně, Lean Canvas, Rozpočet pro mládež, Rozpočet pro malou firmu, Kupujeme akcie, Kupujeme auto, Úroky z úroků, Mediální gramotnost, HP Kurzy podnikatelských dovedností, EY Akademie udržitelného podnikání

Výhody JA online kurzů:

  • Všechny kurzy jsou připraveny na přehledné JA e-Learningové platformě a dostupné 24 h denně (pouze Girls Go Circular je k dispozici na platformě EU)
  • Kurzy jsou individuálně zpracovány za podpory partnerů z businessu a obsahují praktické webináře
  • Časová náročnost kurzů je od 2 vyučovacích hodin až 52 hodin
  • Kurzy jsou vhodné pro všechny typy SŠ od 1. – 4. ročníků a lze je využít napříč vyučovacími předměty, jako jsou např. základy společenských věd, matematika, ekonomie, účetnictví, studentská firma, ekologie ad.
  • Kurzy jsou ZDARMA bez omezení počtu zapojených studentů
  • Kurzy AI-ENTR4Youth / AI-ENTR4YouthLITE a Girls Go Circular navíc nabízejí množství zajímavých odkazů na bibliografie související s tématem. 

Jak se do kurzů přihlásit? (jen pro vyučující)

  • Pro registraci do online kurzů využijte postup z přílohy

Věříme, že pracovní kurzy budou pro vás a vaše studenty zábavou a současně plnohodnotným učebním nástrojem.

STAŇTE SE PARTNEREM JA CZECH A PODPORUJTE S NÁMI VZDĚLÁNÍ MLÁDEŽE

Rozvíjejte s námi studenty

Programy JA Czech projde ročně téměř deset tisíc studentů, pomozte nám toto číslo navýšit. Přispějte s námi k rozvoji vzdělání a potenciálu mladých lidí!