Skip to the content



SOCIAL INNOVATION RELAY


 

Studenti středních škol zapojení do projektu společenských inovací se utkali v národním finále. 7 týmů prezentovalo svůj nápad na sociální podnikání.

V 7. ročníku mezinárodního projektu Social Innovation Relay si další generace studentů vyzkoušela, že podnikání může mít nejen finanční přínos, ale zároveň může prospět společnosti. S podporou mentorů z NN studenti z celé republiky během března a dubna přenášeli své nápady do podoby byznys plánu, který společně s prezentací 12. 5. 2022  hodnotila porota složená z odborníků. Klíčová kritéria zahrnovala sociální dopad projektu, výslednou hodnotu pro cílovou skupinu, realizovatelnost a udržitelnost a rovněž využití technologií. Letošní nápady zahrnovaly například výrobu stahovacího pásu pro osoby transgender, výrobu edukativních plyšových hraček do nemocnic a školek, adaptační kurzy pro vězně, vytvoření studijního centra, záchrannou stanici pro ohrožená zvířata či aplikaci pro setkávání lidí se zájmem o sport.

Porota složená z odborníků ze společností NN ocenila tři týmy.

Na třetím místě se umístil tým Upmeet ze Smíchovské střední průmyslové školy a gymnázia se svým projektem na sportovní aplikaci.

Druzí byli Brum a jeho kamarádi s myšlenkou na plyšové hračky s hendikepem z Obchodní akademie Heroldovy sady. Oba týmy jsme ocenili odbornou literaturou a praktickými dárky. Tým Booder ze Střední průmyslové školy dopravní, a.s. Praha na prvním místě přišel s nápadem na stahovací pás, který pomůže lidem s transgender identitou. Všichni členové vítězného týmu získali chytré hodinky, batohy a další praktické odměny. Gratulujeme!

Děkujeme partnerovi projektu – NN životní pojištovně a penzijní společnosti.

 

NN Životní pojišťovna NN Životní pojišťovna působí na českém trhu již od roku 1992, kdy pod názvem Nationale-Nederlanden začala jako první zahraniční pojišťovna nabízet životní pojištění. NN Životní pojišťovna je držitelem ocenění Superbrands 2016, její produkty se pravidelně umisťují na předních místech v oborových soutěžích. V soutěži „Finparáda.cz  – Finanční produkt roku 2016“ se flexibilní životní pojištění NN Smart umístilo na 1. místě v kategorii „Investiční životní pojištění“ a rizikové životní pojištění NN Život na 2. místě v kategorii „Rizikové životní pojištění“. Více informací najdete na www.nn.cz.

NN Penzijní společnost NN Penzijní společnost začala nabízet soukromé spoření na penzi v roce 1995 jako jedna z prvních společností v České republice. Za 20 let působení v ČR připsala klientům zhodnocení ve výšce 5 miliard korun. V roce 2013 klientům přinesla inovativní řešení správy soukromého spoření na penzi v podobě on-line portálu Moje NN, který postupně rozšířila i na správu životní pojištění. NN Penzijní společnost je nově držitelem ocenění Superbrands 2017. Bližší informace o NN Penzijní společnosti najdete na www.nnpenzijnispolecnost.cz.

STAŇTE SE PARTNEREM JA CZECH A PODPORUJTE S NÁMI VZDĚLÁNÍ MLÁDEŽE

Rozvíjejte s námi studenty

Programy JA Czech projde ročně téměř deset tisíc studentů, pomozte nám toto číslo navýšit. Přispějte s námi k rozvoji vzdělání a potenciálu mladých lidí!