Skip to the content


Junior Achievement je nominován na Nobelovu cenu míru



 

Uzávěrka nominací byla 31. ledna 2022 a JA Worldwide byla nominována! Jde o neuvěřitelnou poctu pro celou síť JA, která zahrnuje přes 340 místních poboček ve 115 zemích světa včetně České republiky.

Nominace mohou být přijímány pouze od hlav států a určitých volených představitelů, univerzitních profesorů ve vybraných oborech, minulých laureátů Nobelovy ceny a několika dalších významných osobností. Přestože identita každého kandidáta má oficiálně zůstat anonymní po dobu 50 let, dostali jsme povolení Vám prozradit, že jsme byli nominováni uznávaným profesorem práva a mezinárodních záležitostí, na kterého zapůsobil globální dosah JA, náš úspěch při poskytování ekonomických znalostí mládeži.

Po staletí vedla nezaměstnanost a chudoba k politické nestabilitě, násilí a válkám. Posilováním ekonomického vzdělávání mladých lidí na všech kontinentech (i během této pandemie) slouží JA jako prostředek pro mír. Představuje svět, ve kterém mají mladí lidé dovednosti a myšlení k budování prosperujících komunit. JA má dlouhou tradici v ovlivňování životů jednotlivců. Zatímco stále roste a ovlivňuje jednotlivce, dopad JA pociťujeme v komunitách a napříč zeměmi.

Tato nominace JA Worldwide je pro nás začátkem cesty. Mnoho organizací bylo nominováno několikrát, než se dostaly do užšího výběru nebo byly vybrány jako vítěz. Jsme velmi hrdí, že jsme poprvé zvažováni do tak slavné skupiny kandidátů na Nobelovu cenu míru. A doufáme, že tato pocta inspiruje síť JA k ještě většímu úsilí a uznání, že v rozmanitosti je jednota.

Touto cestou chce celý tým JA Czech poděkovat všem partnerům, dárcům, mentorům, učitelům za jejich pomoc s předáváním ekonomických znalostí studentům v České republice. 

STAŇTE SE PARTNEREM JA CZECH A PODPORUJTE S NÁMI VZDĚLÁNÍ MLÁDEŽE

Rozvíjejte s námi studenty

Programy JA Czech projde ročně téměř deset tisíc studentů, pomozte nám toto číslo navýšit. Přispějte s námi k rozvoji vzdělání a potenciálu mladých lidí!