Skip to the content


SOCIAL INNOVATION RELAY
zodpovědným přístupem k lepší společnosti

 

Studenti středních škol zapojení do projektu společenských inovací se utkali v národním finále. 8 týmů prezentovalo svůj nápad na sociální podnikání.

V 6. ročníku mezinárodního projektu Social Innovation Relay si další generace studentů vyzkoušela, že podnikání může mít nejen finanční přínos, ale zároveň může prospět společnosti. S podporou mentorů z NN studenti z celé republiky během března a dubna přenášeli své nápady do podoby byznys plánu, který společně s prezentací 11. 5. 2021 v přímém online přenosu hodnotila porota složená z odborníků. Klíčová kritéria zahrnovala realizovatelnost nápadu do podoby udržitelného podniku, sociální dopad projektu a výslednou hodnotu pro cílovou skupinu. Letošní nápady zahrnovaly například výrobu medových sladkostí s cílem pomoci místním dodavatelům a znevýhodněným osobám, deskovou hru jakožto praktickou pomůcku  při přípravě k maturitě, nápad na zlepšení bezpečnosti silničního provozu nebo asistenci s venčením domácích mazlíčků s cílem pomoci psím útulkům.

Porota složená z odborníků ze společností NN ocenila tři týmy.

Na třetím místě se umístil tým Káčátko z Obchodní akademie Chrudim se svým projektem na vzdělávací platformu.

Druzí byli Jistotíci z OA a SOŠ cestovního ruchu s nápadem deskové hry zaměřené na maturitní otázky.

Oba týmy jsme ocenili odbornou literaturou a praktickými dárky.

Tým HoneyPop ze SPŠ Brno Purkyňova na prvním místě odprezentoval podnikatelský nápad na výrobu medových sladkostí, a to se zapojením hendikepovaných lidí do výroby a zároveň podporou místních včelařů a dětského domova. Všichni členové vítězného týmu získali tablety a rovněž postupují do mezinárodního finále, kde se utkají o další skvělé ceny. Gratulujeme!

Děkujeme partnerovi projektu – NN životní pojištovně a penzijní společnosti.

STAŇTE SE PARTNEREM JA CZECH A PODPORUJTE S NÁMI VZDĚLÁNÍ MLÁDEŽE

Rozvíjejte s námi studenty

Programy JA Czech projde ročně téměř deset tisíc studentů, pomozte nám toto číslo navýšit. Přispějte s námi k rozvoji vzdělání a potenciálu mladých lidí!