Skip to the content




 

Známe vítěznou JA studentskou firmu pro rok 2022/2023!

 

Absolutním vítězem soutěže JA Studentská firma roku 2022/2023 se stala firma Cap-it studentů Obchodní akademie, Střední odborné školy a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky v Hradci Králové. Porotu zaujal zejména inovativní podnikatelský nápad zaměřený na aktuální bezpečnostní problém a precizní prezentace marketingu. Na trh uvedli gumičky do vlasů s ochranným povlakem uvnitř, který zabraňuje vhození drog do nápoje.

Národní finále soutěže s desítkou nejlepších studentských firem letoška se konalo 11. května v Americkém centru v Praze. Nyní čeká pětičlenný tým podnikatelů z Cap-it studentské firmy mezinárodní klání studentských firem v Turecku.  

Druhé místo v národním finále obsadili studenti Obchodní akademie, Vyšší odborné školy a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky v Uherském Hradišti s firmou Tož co fčil, která se specializuje na výrobu naučně-zábavných deskových her zaměřených na slovácké tradice.

Třetí místo vyhráli studenti z Matičního gymnázia v Ostravě, kteří se ve firmě ŠIŠIGAMI věnují výrobě dřevěných skládaček, které vykouzlí úsměv na tváři, rozvíjí 3D představivost a kreativitu.

Výsledky národního finále soutěže JA STUDENTSKÁ FIRMA ROKU 2023: 

 

1.místo: studentská firma Cap-it z OA, SOŠ a JŠ v Hradci Králové, pod vedením učitele Ing. Zdeňka Pospíšila

 

 2.místo: studentská firma Tož co fčil z OA, VOŠ a JŠ v Uherském Hradišti, pod vedením učitelky Ing. Lenky Malinové

 

 3.místo: studentská firma ŠIŠIGAMI z Matičního gymnázia v Ostravě, pod vedením učitelky Mgr. Jany Moricové

 

VÍTĚZNÁ FIRMA ZÍSKALA HODNOTNÉ CENY:

  • Firma bude účast a reprezentovat Česko v 34. evropském finále soutěže Gen-E 2023, které se koná od 11. do 14. července v Istanbulu, v Turecku.
  • JA Czech ocenila vítěznou firmu Cap-it ŠEKEM, který bude pokrývat náklady související s organizací a účastí na této prestižní události, včetně registračního poplatku, ubytování, dopravy a stravy.
  • University of New York in Prague věnovala vítěznému týmu CERTIFIKÁTY NA SCHOLARSHIP (stipendium) v celkové výši 500 000 Kč, které studenti mohou využít pro své vysokoškolské studium na této univerzitě.
  • Společnost HP darovala vítěznému týmu pět profesionálních herních židlí pro studenty.
  • Diplomy
  • Dárkové balíčky

                                                   

VÍTĚZOVÉ 2. A 3. MÍSTA ZÍSKALI:

  • Dárkové balíčky od společnosti HP a Samsung
  • Diplomy

Blahopřejeme nejen vítězům, ale i všem dalším osmi finalistům, kteří prokázali fantastickou práci! Letos se porota ocitla před náročným úkolem rozhodování.

STAŇTE SE PARTNEREM JA CZECH A PODPORUJTE S NÁMI VZDĚLÁNÍ MLÁDEŽE

Rozvíjejte s námi studenty

Programy JA Czech projde ročně téměř deset tisíc studentů, pomozte nám toto číslo navýšit. Přispějte s námi k rozvoji vzdělání a potenciálu mladých lidí!