Skip to the content



A je to tady! Známe nejlepší JA studentskou firmu pro rok 2021/2022


 

Absolutním vítězem soutěže JA Studentská firma roku 2021/2022 se stala BOODER COMPANY žáků Střední průmyslové školy dopravní v Praze. Porotu zaujala především podnikatelským nápadem a propracovaným marketingem. Na trh úspěšně uvedla tzv. binder, který umožňuje stáhnout hrudník transgender klukům.  

Národní finále soutěže s desítkou nejlepších studentských firem letoška se konalo 19. května v Americkém centru v Praze. Nyní čeká pětičlenný tým byznysmenů z Booder company mezinárodní klání studentských firem v Estonsku.  

Druhé místo v národním finále obsadili studenti Střední školy a vyšší odborné školy umělecké a řemeslné v Praze s firmou Cool hůl, která vyrábí elegantní vycházkové hole na míru

Třetí místo vyhráli studenti z Obchodní akademie, Střední odborné školy a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky v Hradci Králové, kteří se ve firmě Botelo věnují prodeji dekorací vyrobených z nevratných použitých skleněných lahví. 

Výsledky národního finále soutěže JA STUDENTSKÁ FIRMA ROKU 2022: 

 

1.místo: studentská firma Booder company ze SPŠ dopravní v Praze, pod vedením učitelky Dagmar Bohuňkové

 

2.místo: studentská firma Cool hůl ze SŠ umělecké a řemeslné v Praze, pod vedením učitelky Lenky Barborové

 

3.místo: studentská firma Botelo z OA, SOŠ a JŠ v Hradci Králové, pod vedením učitele Zdeňka Pospíšila

 

VÍTĚZNÁ FIRMA ZÍSKALA HODNOTNÉ CENY:


• Firma bude účast a reprezentovat Česko v 33. evropském finále soutěže Gen-E 2022 12. až 14. července v Tallinnu, v Estonsku. Cenou od JA Czech je ŠEK na kompletní hrazení nákladů spojených s organizací a zajištěním této reprezentace (registrační poplatek, ubytování, doprava, strava).


• University of New York in Prague darovala vítěznému týmu CERTIFIKÁTY NA SCHOLARSHIP (školné) v celkové výši 500 000 Kč, které studenti mohou využít pro studium na této univerzitě.


• Dárkové balíčky
• Diplomy


VÍTĚZOVÉ 2. A 3. MÍSTA ZÍSKALI:


• Dárkové balíčky
• Diplomy


Gratulujeme jak vítězům, tak všem dalším 8 finalistům, kteří byli také fantastičtí a odvedli skvělou práci! Porota měla velmi těžké rozhodování!

 

 

 

 

 

STAŇTE SE PARTNEREM JA CZECH A PODPORUJTE S NÁMI VZDĚLÁNÍ MLÁDEŽE

Rozvíjejte s námi studenty

Programy JA Czech projde ročně téměř deset tisíc studentů, pomozte nám toto číslo navýšit. Přispějte s námi k rozvoji vzdělání a potenciálu mladých lidí!