Skip to the content


11. ročník mezinárodního veletrhu JA Studentských firem v Hradci Králové má své vítěze

 

Ve dnech 5. a 6. prosince 2022 se konal již jedenáctý ročník veletrhu JA firem. Firmy si mohly vybrat, zda přijedou již v pondělí nebo se budou účastnit až úterního veletrhu. Pro účastníky, kteří přijeli na dva dny, byla připravena prohlídka Hradce Králové a uvítací večeře.

JA studentské společnosti podnikají v rámci školní výuky pod záštitou neziskové organizace Junior Achievement (JA Czech). Své podnikatelské záměry, schopnosti a dovednosti letos ve vzájemné konkurenci poměřilo 36 JA firem z Čech a Moravy. Dvě JA firmy přijely ze Slovenska a jedna z Dánska. Poprvé se veletrhu úspěšně zúčastnili studenti a studentky oboru Sociální činnost, pro které bylo podnikání v rámci JA firmy premiérou.

Hlavní cena NEJLEPŠÍ JA FIRMA VELETRHU 2022:

  • Cap-it - Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové (gumička do vlasů s ochranným povlakem proti intoxikací nápoje)
  • COFEE PUNCH š.f. ze slovenského Nového Města nad Váhom (výrobky z kávového lógru)
  • Modellco - Střední škola technická a dopravní G. Habrmana, Česká Třebová (3D model pražských památek pro nevidomé)

Kompletní výsledky naleznete ZDE

STAŇTE SE PARTNEREM JA CZECH A PODPORUJTE S NÁMI VZDĚLÁNÍ MLÁDEŽE

Rozvíjejte s námi studenty

Programy JA Czech projde ročně téměř deset tisíc studentů, pomozte nám toto číslo navýšit. Přispějte s námi k rozvoji vzdělání a potenciálu mladých lidí!