Skip to the content


Firemní dny Jihomoravského kraje


Dne 13. října 2021 proběhl první ze tří ročníků soutěže Firemní dny Jihomoravského kraje, který pořádala organizace JA Czech ve spolupráci s environmentální vzdělávací organizací Lipka. Soutěž je inspirovaná evropským konceptem tzv. „Innovation Days“, kde žáci z různých typů středních škol zpracovávají v týmech za účasti mentorů z praxe. Své výsledky na závěr akce prezentují před porotou složenou ze zástupců firem. První ročník soutěže se zaměřil na řešení potřeb seniorů v Jihomoravském kraji a to bez využití dotace. Účastníci měli příležitost se zdokonalit v dovednostech projektového plánování, komunikace, prezentace a týmové spolupráce.

Akce je podpořena v rámci projektu Implementace KAP JMK II, reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/19­­­­_078/0017177. Žadatelem je Jihomoravský kraj.

Vítězné týmy obdržely hodnotné ceny.

Vyhlášené soutěžní kategorie:

Nejlepší prezentace

Vítězný projekt: Jednotné místo pro seniory a veřejnost, kde se budou  společně socializovat, učit novým věcem, rozvíjet se v činnostech, které je baví.

Tým VČELY složený ze žáků škol - ŠOŠ Morava Brno, SOŠ a SOU Hustopeče, EKO Gymnázium Brno, SOŠ a SOU Vyškov, Hotelová škola Brno a Gymnázium GLOBE Brno.

 

Nejlepší podnikatelský nápad

Vítězný projekt: Zábavně-vzdělávací časopis pro seniory.

Tým RYBY složený ze žáků škol - Gymnázium Boskovice, Gymnázium Moravský Krumlov, SOŠ Morava Brno, SOŠ a SOU Vyškov, Hotelová škola Brno, SOŠ a SOU Hustopeče a EKO Gymnázium Brno.

Absolutní vítěz

Vítězný projekt: Zprostředkování sociálního kontaktu a služeb seniorům a jejich rodinám.

Tým KOHOUTI složený ze žáků škol - EKO Gymnázium Brno, Hotelová škola Brno, Gymnázium Boskovice, SOŠ Morava Brno, SOŠ a SOU Vyškov a Gymnázium Moravský Krumlov.

Blahopřejeme všem vítězům!

STAŇTE SE PARTNEREM JA CZECH A PODPORUJTE S NÁMI VZDĚLÁNÍ MLÁDEŽE

Rozvíjejte s námi studenty

Programy JA Czech projde ročně téměř deset tisíc studentů, pomozte nám toto číslo navýšit. Přispějte s námi k rozvoji vzdělání a potenciálu mladých lidí!