Skip to the content





10. listopad 2021 byl velmi úspěšným dnem pro tým Relivio z Obchodní akademie, Střední odborné školy a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové – se svým řešením na výzvu týkající se společenské zodpovědnosti vyhráli soutěž zvanou Mezinárodní Innovation Camp. Pořádaly ji vzdělávací organizace JA Czech a JA Slovensko s podporou Citi Foundation, firemní nadací globální banky Citi.

Protože se čím dál více firem se zaměřuje na společenskou zodpovědnost, část zisku věnuje různou formou zpět komunitě a ve společnosti je řada skupin a jednotlivců, kteří čelí různé formě znevýhodnění, přesné zadání pro letošní ročník tradiční soutěže znělo: Jak může globální firma pomoci společnosti? Úkolem celkem 20 týmů z České a Slovenské republiky bylo zamyslet se nad potřebami skupin s omezenými příležitostmi a zkusit navrhnout řešení, jak za pomoci konkrétní částky rozjet a nastavit projekt zaměřený na vybranou cílovou skupinu. Den D slavnostně zahájil pan Munir Nanji, ředitel Citi pro region střední Evropy, a hned vzápětí se studentské týmy dozvěděly výzvu, která před nimi do té doby byla skrytá. Studenti měli poté několik hodin na nalezení řešení a přípravu prezentace za podpory konzultantů ze Citi Česká republika a Slovensko a – obojí posléze představili odborné porotě.  Nápady spočívaly například v informování veřejnosti o filantropii nebo změnách ve školství pro efektivnější vzdělávání studentů s různými poruchami učení, nicméně porotu nejvíce oslnili právě studenti z Jazykového gymnázia Pavla Tigrida s nápadem na kavárnu pro začlenění lidí s Downovým syndromem, kteří získali 3. místo, poté další tým ze stejné školy s nápadem na podporu integrace národnostních menšin, který dosáhl na 2. místo a v první řadě právě tým Relivio s nápadem na propojení matek samoživitelek a seniorů. Jak celou soutěž zhodnotil předseda poroty?

Citi v České republice se dlouhodobě zaměřuje na rozvoj podnikavosti studentů a již 6. ročník mezinárodního Innovation campu je jednou z mnoha aktivit, které ve spolupráci s Junior Achievement v České republice a na Slovensku pravidelně organizujeme.“, uvedl Michal Nebeský, generální ředitel Citi v České republice, který zasedl v odborné porotě, a dodal:  „Společensky odpovědné aktivity patří k důležitým hodnotám naší společnosti a jsem nadšený z toho, jak byli studenti kreativní a jak uvažovali o pomoci komunitám.“

STAŇTE SE PARTNEREM JA CZECH A PODPORUJTE S NÁMI VZDĚLÁNÍ MLÁDEŽE

Rozvíjejte s námi studenty

Programy JA Czech projde ročně téměř deset tisíc studentů, pomozte nám toto číslo navýšit. Přispějte s námi k rozvoji vzdělání a potenciálu mladých lidí!