Skip to the content

Studenti se současné situace nebojí!

Přesvědčili jsme se o tom během dalšího Social Innovation Campu, který proběhl ve středu 3. 3. 2021 a do kterého se zapojilo na 80 středoškoláků z celé republiky. Zadání bylo tentokrát zaměřené na distanční výuku – záležitost, která nenechává lhostejnou snad nikoho. Nad tím, jak ji zlepšit a zefektivnit se zamyslelo 14 týmů, které za pomoci mentorů z řad zaměstnanců společnosti NN přišly s celou řadou řešení.

JA NN Social Innovation Camp je skvělou a unikátní příležitostí pro žáky středních škol, kdy mohou představit své kreativní myšlenky a nápady. Díky podobným akcím pořádaným JA Czech mohou své myšlenky posouvat až k realizaci. Zadaní soutěže znělo jasně – zkuste přijít na řešení, jak zefektivnit distanční výuku. Za celý den několik desítek studentů pracovalo na podnikatelském plánu za podpory odborníků z NN, kteří se dělili o své zkušenosti a osobně je podporovali.

Hodnotnými hmotnými cenami jsme ocenili kategorie Nejlepší prezentace – tým Click-it z Obchodní akademie, Střední odborné školy a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové s nápadem na aplikaci motivující ke studiu pomocí kvízů, bodového hodnocení a odměn, dále Nejzajímavější nápad – tým Přípotoční z Gymnázia, Praha 10, Přípotoční 1337 řešící podporu pedagogů formou online seminářů, a také kategorii Největší pomoc společnosti z SŠHS a VOŠ Opava, prezentující propojení mládeže a seniorů formou volnočasového vzdělávání v různých oborech. Absolutním vítězem JA NN Social Innovation Campu se stal tým SC3 ze Střední průmyslové škola a obchodní akademie Uherský Brod, který přišel s komplexním řešením vzdělávání předškolních dětí.  

Dlouholetým partnerem projektu je NN pojišťovna a penzijní společnost, specialista na životní pojištění a penzijní spoření, který se v oblasti společenské odpovědnosti zaměřuje mimo jiné na finanční vzdělávání a zmírňování finanční tísně mládeže.

STAŇTE SE PARTNEREM JA CZECH A PODPORUJTE S NÁMI VZDĚLÁNÍ MLÁDEŽE

Rozvíjejte s námi studenty

Programy JA Czech projde ročně téměř deset tisíc studentů, pomozte nám toto číslo navýšit. Přispějte s námi k rozvoji vzdělání a potenciálu mladých lidí!