Skip to the content

Vítězná JA Studentská Firma Roku 2019/20 je FLUN!

JA Studentská Firma Roku 2019/20 má svého vítěze! Gratulujeme JA Studentské firmě FLUN!  Velkou gratulaci si zaslouží také jejich paní učitelka Taťána Szlaurová. Studenti Gymnázia Ostrava Hrabůvka budou reprezentovat Českou republiku na evropském finále, které letos proběhne digitální formou a pořadatelem je Portugalsko! Držíme palce!

JA Studentská Firma FLUN vyhrála finále soutěže, které se uskutečnilo 3. 6. 2020. Letošní ročník proběhl netradičně, a to online formou, z důvodu opatření v souvislosti s omezeními v koronavirovém období. 

Studenti si vítězstvím zajistili postup do evropského finále JA Company Of The Year Competition, které bude probíhat 22. - 24. července 2020 a letos jej v digitální podobě pořádá Portugalsko.  Výherce zde bude reprezentovat Českou republiku mezi 39 dalšími studentskými firmami z celé Evropy.

Produktem studentské firmy FLUN je edukativní desková hra s názvem Eco-City, která vzdělává mladou generaci o důležitosti ekologie a dopadech našeho chování na životní prostředí. Informuje je o momentálním stavu planety a předává jim zásadní informace v odvětví ekologie.

"Jsem dojatá, nadšená a hrdá na mé studenty, kteří se do podnikání letos vrhli naplno a s elánem." komentovala výhru učitelka výherní JA Studentské Firmy paní Taťána Szlaurová. "Velkou podporu máme pro tento program od vedení naší školy, které mým studentům umožňuje absolvování školení, workshopy a další vzdělávací akce, jež JA Czech pořádá“ dále dodává.

Výherce zvolila odborná porota složená z manažerů významných firem napříč obory. Porotě letos předsedal Čestmír Ondrůšek, Head of Compliance & Financial Crime Management v Raiffeisenbank. Mezi porotci byli dále například Mark Anderson, marketingový ředitel UNYP, generální ředitel Citibank a předseda správní rady JA Czech Michal Nebeský, brand manažerka Dermacolu Veronika Přibylová, Head of consumer product a Retail consulting společnosti EY  Lenka Vaněk nebo Ladislav Jelen, Organizational Development Manager z Coca-Cola HBC.

"Všechny týmy ve finále předvedly naprosto profesionální a špičkové výkony. Bylo velmi složité zvolit ten nejlepší," sdělil porotce a výkonný ředitel neziskové organizace JA Czech Martin Smrž.

Prezentace finalistů...

STAŇTE SE PARTNEREM JA CZECH A PODPORUJTE S NÁMI VZDĚLÁNÍ MLÁDEŽE

Rozvíjejte s námi studenty

Programy JA Czech projde ročně téměř deset tisíc studentů, pomozte nám toto číslo navýšit. Přispějte s námi k rozvoji vzdělání a potenciálu mladých lidí!