Skip to the content

Inspirujte mladé lidi, zapojte se do konference BE A MENTOR!

Mentorování, koučování a facilitace patří do každodenního pracovního světa. Mnohdy si to ani neuvědomujeme a působíme na pozici mentora nebo kouče, jenže děláme to opravdu dobře?  NA BEAMentor konferenci, která se koná 9. října v Praze, se díky zkušeným koučům seznámíte s „Best Practices“ těchto metod a vyzkoušíte si  jejich praktické využití. Pomocí programu JA Konzultant si budete moci vše vyzkoušet prostřednictvím mentorování JA Studentských firem.

Staň se mentorem JA Studentské firmy!

Chcete se více dozvědět o mentorství, koučinku a facilitaci? Pak je pro vás tato konference ideální volbou. „Díky účasti na BE A MENTOR získáte přehled o jednotlivých metodách a jejich nejlepších využití. Jedinečnou příležitost si vyzkoušet mentorství se studenty středních škol ve spolupráci s JA Studentské firmy. Díky tomu si mentorství osvojíte natolik, že ho budete moci využívat ve své společnosti,“ komentuje účast na konferenci BE A MENTOR Martin Smrž,  ředitel JA CZECH. Pokud vám časové možnosti neumožňují stát se mentorem JA Studentských firem, nemusíte. Byla by ale škoda nevyužít tuto jedinečnou příležitost.

Mentorovat JA Studentskou firmu neboli stát se Konzultantem JA je skvělou příležitostí na osvojení si jednotlivých dovedností mentorování. Mentoringem budou procházet studenti 3. ročníků středních škol. Čas který do mentoringu vložíte je jen na vašich možnostech. Doporučená minimální spolupráce jsou jedna až dvě hodiny měsíčně od listopadu do dubna. Co budete se studenty řešit? Diskutovat a radit jim ohledně jejich projektu, jak získávat zdroje na produkt a výrobu, ale i také jak na marketingový výzkum anebo správné nastavení ceny či jak uchopit jejich PR a celkovou komunikaci produktu.

Jak bude konference probíhat?

Konference se skládá ze 3 bloků. „V prvním bloku o šedesáti minutách představíme Junior Achievement (JA) a program JA Studentská firma, tak aby účastníci kteří projeví zájem o Mentorování studentů věděli co je čeká,“ komentuje první blok konference Martin Smrž. Druhý blok o 150 minutách představuje jednotlivé „Best Practices“ práce mentora, kouče a facilitátora. To vše je představeno experty jako je např. Ludmila Svatošová z Raiffeisen bank, Lenka Mrázová, Alexandra Lemerová, Kateřina Štefková, Radka Jansová a další.

Poslední blok o 60 minutách je workshop, kde si jednotlivé Best Practice každý účastník vyzkouší za dohledu odborníka na jednotlivé oblasti a zároveň zde bude prostor pro otázky.

Díky konferenci a následného zapojení mentora do mentorování studentů věříme ve větší nadšení a spolupráci studentů, ale i ve vznik zajímavých Studentských firem. NA druhou stranu se v Česku rozšíří povědomí o mentorování a koučinku a více se  přiblíží  mladým lidem. Mentoři pak díky zkušenostmi se studenty budou moci mentorování praktikovat ve své společnosti.

STAŇTE SE PARTNEREM JA CZECH A PODPORUJTE S NÁMI VZDĚLÁNÍ MLÁDEŽE

Rozvíjejte s námi studenty

Programy JA Czech projde ročně téměř deset tisíc studentů, pomozte nám toto číslo navýšit. Přispějte s námi k rozvoji vzdělání a potenciálu mladých lidí!