Skip to the content

Organizace JA Czech získala evropskou cenu za vzdělávací programy s vysokým standardem kvality

Rozvíjet vzdělávání v České republice má smysl. Nezisková organizace Junior Achievement (JA Czech) o.p.s. získala prestižní evropské ocenění Modelová organizace 2019. Prestižní ocenění získala organizace za inovativní a ukázkové postupy v rámci vzdělávacích programů, které mohou být motivací a inspirací pro ostatní evropské země. Ocenění udělila Správní rada JA Europe.

JA Europe je největší nezisková vzdělávací organizace v Evropě. Poskytuje vzdělávací programy pro žáky základních a středních škol v oblastech podnikání, ekonomiky, finanční gramotnosti a rozvíjí tím i jejich dovednosti pro lepší uplatnění se na trhu práce. V minulém roce byly do JA programů zapojeny více než čtyři miliony studentů ve 40 evropských zemích. Všechny JA aktivity jsou podporovány Evropskou komisí a jsou vnímány jako nejlepší aktivity, které nabízejí preventivní řešení v oblasti zaměstnanosti mládeže.

Celosvětová síť Junior Achievement Worldwide slaví letos 100 let od svého založení a byla vyhlášena  7. nejvýznamnější nevládní organizací na světě pro rok 2019. Při této příležitosti se ve dnech od 18. - 22. listopadu 2019 konala konference JA Global Leadership Conference, jejíž součástí bylo i udělování prestižního ocenění JA Europe Model Organization Award 2019. Jde o ocenění nejúspěšnějších členských zemí s vysokým standardem kvality dosažené za školní rok 2018/2019. Toto prestižní ocenění získala i Junior Achievement Česká republika. Ocenění převzal v německém Berlíně ředitel JA Czech Martin Smrž. "Toto ocenění je výsledkem dlouholeté systematické práce celé organizace a odráží její přínos pro podnikatelské vzdělávání mladých lidí v České republice. Takovou skvělou práci je možné realizovat zejména díky podpoře soukromého sektoru a úzkému propojení vzdělávání s praxí. ", řekl ředitel JA Czech Martin Smrž.

JA Czech uspěla ve velké konkurenci i díky zavádění nových vzdělávacích programů a projektů, které rozvíjejí podnikavost, ekonomické myšlení a finanční gramotnost žáků základních a středních škol v České republice. Neodmyslitelnou součástí práce neziskové organizace ve vzdělávání je rozvoj moderních vzdělávacích metod ve vyučování, které přispívají ke zvyšování kvality a počtu absolventů v programech.

Ve školním roce 2018/2019 se do programů zapojilo 342 škol, 412 učitelů a přes 10 000 studentů z celé České republiky. Úspěch organizace spočívá i v aktivním zapojování partnerů a odborníků z praxe, kteří svými zkušenostmi a osobním kontaktem s učiteli a žáky přinášejí do škol reálný pohled na svět.

"Jsme velmi hrdí, že se naše země zařadila na vrchol žebříčku nejlepších z celkového počtu 41 evropských zemí. Ocenění je známkou vysoké kvality, tvrdé práce, vytrvalosti a houževnatosti šikovných českých žáků, studentů, učitelů, našich partnerů, podporovatelů a v neposlední řadě mých skvělých kolegů. ", řekl Martin Smrž, ředitel JA Czech.

STAŇTE SE PARTNEREM JA CZECH A PODPORUJTE S NÁMI VZDĚLÁNÍ MLÁDEŽE

Rozvíjejte s námi studenty

Programy JA Czech projde ročně téměř deset tisíc studentů, pomozte nám toto číslo navýšit. Přispějte s námi k rozvoji vzdělání a potenciálu mladých lidí!