Skip to the content

JA Europe a Citi Foundation prohlubují spolupráci v oblasti podpory podnikatelské snahy studentů s nízkými příjmy

Brussel, 20. listopadu 2019 – Nadace Citi Foundation a Junior Achievement Europe (JA Europe) v tomto školním roce prohloubí spolupráci s rostoucím důrazem na komunity s nízkými příjmy.

Citi Foundation se zaměřuje na přípravu současných mladých lidí tak, aby se stali dosud nejvíce zaměstnatelnou generací. Partnerstvím s JA Europe v tomto roce cílí Citi Foundation na podporu 68 000 mladých lidí z 22 zemí Evropy tak, aby se zapojili do vlajkové lodě podnikatelského vzdělávacího programu, JA Studentská Firma. Během roku bude tyto mladé lidi mentoringem a koučinkem podporovat vice než 250 dobrovolníků ze společnosti Citi, a pomohou jim proměnit jejich podnikatelské nápady z konceptu do skutečnosti.

Aby si mohli lépe promyslet a uvědomit pokrok během školního roku a pomohli jim s budoucí zaměstnaností, nabízí Citi Foundation příležitost složit zkoušku a získat certifikát JA ESP (Enterpreneurial Skills Pass neboli certifikát podnikatelských dovedností): ESP je mezinárodní kvalifikace, která potvrzuje, že studenti ve věku 15 - 19 let, kteří mají za sebou podnikatelskou zkušenost skrze JA Studentskou Firmu, získali nutné znalosti, dovednosti a kompetence k tomu, aby mohli začít vlastní byzns nebo se stát úspěšnými zaměstnanci. Podporou ESP Citi Foundation pomáhá mladým lidem s nízkými příjmy rozvinout jejich dovednosti podnikání a vedení lidí a zajišťuje jim příležitosti jejich budoucí zaměstnanosti.

“Právě díky dlouhodobému partnerství, jako máme posledních 32 let s Citi, máme udržitelný dopad na životy mladých Evropanů. Zaměření Citi Foundation na komunity s nízkým příjmem nám dovoluje dosáhnout až k těm méně šťastným studentům napříč 22 evropskými státy a tyto mladé lidi podpořit, aby dosáhli na lepší budoucnost. Jsme velmi vděční za důvěru Citi Foundation v naší iniciativu a těšíme se na objevování toho, co přinese školní rok 2019-2020,” říká Caroline Jenner, výkonná ředitelka JA Europe.

“Investování do dnešní mládeže je klíčové pro zdraví společnosti a ekonomiky. Skrze naše partnerství s JA Europe podporujeme mladé lidi, aby pochopili důležitost podnikatelského myšlení, pomáháme jim lépe se připravit na budoucí kariéry a ambice. Partnerství je součástí iniciativy Citi Foundation Pathways to Progress, která pracuje na tom, aby připravila a vybavila městskou mládež nástroji potřebnými pro úspěch v dnešní ekonomice,” říká Rachael Barber, Head of Community Development, EMEA, Citi.

O JA Czech

JA Czech je nezisková vzdělávací organizace, která již 27 let realizuje na školách ucelenou koncepci nadstandardního vzdělávání. Formuje podnikatelské myšlení a finanční gramotnost mladých lidí a pomáhá nastartovat jejich úspěšnou profesní kariéru. Ve spolupráci se školami vytváří příznivé a motivující prostředí pro rozvoj osobních dovedností studentů a učitelů v rámci podnikatelského vzdělávání. Více informací naleznete na www.jacr.org

O JA Europe

JA Europe je největší neziskovou organizací v Evropě se zaměřením na přípravu mladých lidí k zaměstnanosti a podnikavosti. JA Europe je členem JA Worldwide, která už 100 let umožňuje napřímo zažívat učení podnikavosti, přípravu k práci a finanční gramotnosti. JA vytváří stezky k zaměstnanosti, podílí se na tvorbě nových pracovních míst a finančního úspěchu. V loňském školním roce JA dosáhlo ke 4,2 milionům mladých lidí napříč 40 zeměmi za podpory 139 000 dobrovolníků z byznysu a 143 000 učitelů a vzdělavatelů.

jaeurope.org

 

O Citi

Citi je se svými 200 miliony klientských účtů a byznysem ve více než 160 zemích a jurisdikcemi vedoucí celosvětovou bankou. Citi svým klientům – fyzickým osobám, korporacím, vládám a institucím nabízí širokou škálu finančích produktů a služeb, včetně klientského bankovnictví, kreditního, korporátního a investičního bankovnictví, zabezpečeného makléřství, transakčních služeb a finančního poradenství.


Další informace naleznete na www.citigroup.com | Twitter: @Citi | YouTube: www.youtube.com/citi | Blog: http://blog.citigroup.com | Facebook: www.facebook.com/citi | LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi

O Citi Foundation

Citi Foundation pracuje na propagaci ekonomického rozvoje a zlepšuje životy lidí v nízkopříjmových komunitách celého světa. Investujeme do úsilí, které zvyšuje finanční inkluzi, přináší pracovní příležitosti mladým a přenastavuje přístupy budování ekonomicky vibrujících měst. Přístup Citi v duchu “Více než filantropie” využívá obrovských zkušeností Citi a jejích lidí, aby naplnil misi a přiváděl nové myšlenky v oblasti vedení lidí a společenských inovací. Pro vice informací navštivte www.citifoundation.com.

 

Pro další informace, prosím, kontaktujte:

Silvia Boschetti, Public Affairs Officer, Citi Italia: silvia.boschetti@citi.com

Sophie Norman, Head of Communications, JA Europe: sophie@jaeurope.org

STAŇTE SE PARTNEREM JA CZECH A PODPORUJTE S NÁMI VZDĚLÁNÍ MLÁDEŽE

Rozvíjejte s námi studenty

Programy JA Czech projde ročně téměř deset tisíc studentů, pomozte nám toto číslo navýšit. Přispějte s námi k rozvoji vzdělání a potenciálu mladých lidí!