Skip to the content

Studenský lídr roku Kristýna Vodáková na den členkou marketingového týmu Raiffeisenbank

Raiffeisenbank je již osmnáct let partnerem soutěže JA Studentská Firma Roku, kterou pořádáme. V JA Studentské Firmě mají studenti možnost vyzkoušet si podnikání na vlastní kůži. Ti nejlepší z nich pak mohou jako výhru získat mj. stínování manažerů top společností. 
Kristýna Vodáková získala letos ocenění Raiffeisenbank Student Leader a takže logicky za touto zajímavou zkušeností zamířila právě do Raiffeisenbank. 


V úvodu ji manažerka marketingové komunikace Michaela Kuželová seznámila se strukturou a základními činnostmi marketingového týmu. Poté se Kristýna podrobně seznámila s činností jednotlivých částí marketingu - absolvovala pravidelný status s PR agenturou, podívala se pod pokličku plánování a přípravy TV a online kampaní, s kolegy z oddělení zákaznické zkušenosti navštívila pobočku RB Gemini, kde vlastnoručně nalepila ocenění Klienty nejlépe hodnocená pobočka. Odpoledne pak s ostatními členy týmu navštívila sídlo reklamní agentury DDB, kde si vyslechla exkluzivní přednášku jednoho z největších guru světového marketingu, pana Lese Bineta.  Shrnutí stínování slovy Kristýny najdete dále v článku.

 

Co tě během dne, který jsi strávila v RB stínováním činnosti marketingového oddělení nejvíce zaujalo či překvapilo? 

Celý zážítek pro mě začal již ve chvíli, kdy jsem vystoupila z metra. Když jsem spatřila budovu centrály, napadlo mě přesně to, co mi chtěl architekt budovou sdělit. Tohle bude velké. A bylo! Od devíti jsem začala prohlídku marketingového oddělení. Nejprve jsem byla seznámena s jeho skladbou, poté jsem postupně procházela každou jeho částí s daným zástupcem. Uviděla jsem v praxi všechno od PR, přes spokojenosti zákazníků až po práci s webem či sociálnimi sítěmi. Dokonce jsem mohla nalepit ocenění na pobočku. (Bez bublinek!) Třešničkou na dortu pro mě byla přednáška Les Bineta, které jsem se zúčasnila nakonec. Nedá se ale říct, že by to byl největší zážitek. Nejvíce mě překvapila ochota pracovníků. Každý mi ochotně všechno ukázal, vysvětlil a zodpověděl moje dotazy. Ale kdybych přeci jenom měla něco říct, myslela jsem, že jich je na tolik práce mnohem více!stručné představení projektu, se představ projekt, kterým jste se zúčastnili JA studentské firmy a Tvoje role v projektu.

Do JA Studentské firmy roku jsem se dostala díky povinného předmětu ve škole a už teď mě mrzí, že jsem ze začátku nevěděla, co všechno mi JA nabízí. Samotná možnost založení si vlastní firmy, kterou jsme pojmenovali Rébus a prodávala sešity, na přání zákazníka, nebylo zdaleka všechno. Jako doprovodné probíhalo spoustu vzdělávacích seminářů, jako ten o prezentačních schopnostech, kterého jsem se zúčastnila v Ostravě. Byl pro mě velmi přínosný, neboť jako marketingová ředitelka, jsem měla na starost také prezentaci na pódiu. Tyto prezentace jsme měli možnost ukázat na pražském veletrhu JA firem, kde jsme měli prezentaci nejlepší. Já sama jsem byla také oseněna Raiffeisen Leadership Award, díky které jsem získala nejen finance ale především stínovat marketingové oddělení centrály v Praze! 


Na co se chceš v budoucnu profesně zaměřit a proč? 

Celým dnem jsem si jen potvrdila, že mě marketing opravdu zajímá a baví. Nejenže jsem si ověřila, že to co se učí u nás ve škole v praxi opravdu funguje ale zjistila jsem taky spoustu nového. Dokonce jsem si pár věcí přímo ozkoušela a ostatní si vyslechli můj nápad. Chtěla bych tedy zůstat na postu jako v naší studentské firmě. Snad mi to výjde. A bude ze mě jednou dobrá "markeťačka!" :)