Skip to the content

Známe vítěze Social Innovation Relay 2018/19

Studenti středních škol zapojení do projektu společenských inovací se 25. 4. 2019 utkali v národním finále. 7 týmů prezentovalo svůj nápad na sociální podnikání. Fotografie z akce najdete ZDE.

Vyvrcholilo půlroční úsilí studentů, pedagogů a mentorů ze společnosti NN. Týmy se utkaly v národním finále projektu Social Innovation Relay, zaměřeného na sociální inovace. Podnikatelské nápady přihlášené do projektu SIR musí především splňovat kritérium prospěchu komunitě a společnosti, nicméně hodnotí se i udržitelnost projektu a úroveň prezentací.  

Nápady zahrnovaly řadu oblastí - od ekologických sběračů vody, přes NFC čipy pro rychlou pomoc v případě nouze, přes obaly nahrazující igelitové sáčky, vzdělávací akce s různou tématikou a pro různé cílové skupiny, až po aktivní zapojení seniorů.

Porota složená z odborníků ze společností NN, Forbes a Nadace Karla Janečka ocenila tři týmy. Týmu umístěnému na třetím místě se za vynikající nápad nakonec rozhodla udělit i speciální cenu - účast na mezinárodní konferenci Sustainability Summit 2019 v Bratislavě. Tým eWA Collector se svým ekologickým projektem na sběr dešťové vody tak kromě knih s odbornou tématikou získal i možnost další prezentace a navázání kontaktů. Jako druzí se umístili Kiš-Kiš se svými povoskovanými ubrousky nahrazujícími běžné jednorázové igelitové sáčky. Tým na prvním místě přišel s nápadem na klíčenku s NFC čipem zahrnujícím důležité informace potřebné v kritických situacích. Všichni členové MON(K)EY$ si odvezli tablety a rovněž postupují do mezinárodního finále, kde se utkají o další skvělé ceny. Gratulujeme!