Skip to the content

Leadeři nově vznikajících studentských společností se sjeli do metropole na Workshop ředitelů JA Studentských Firem

32 novopečených ředitelů studentských společností se včera sjelo do pražského Paláce Adria na speciální Workshop ředitelů JA Studentských Firem zapojených do vzdělávacího programu JA Studentská Firma. Středoškoláci převážně ze škol z Čech získali na setkání know - how, potřebné pro fungování a rozvoj jejich nově vznikajících firmiček.

S náplní celoročního vzdělávacího programu JA Studentská Firma, jeho pravidly a soutěžními kategoriemi a s celkovým posláním neziskové organizace Junior Achievement Czech studenty seznámila projektová manažerka JA Czech Alice Harlasová. S možnostmi navazující spolupráce s absolventskou organizací JA Alumni Czech, jejím přínosu a možnostech členství přijela studenty seznámit čerstvě zvolená národní koordinátorka JA Alumni Katka Šugárková.

Protože letošní studentské firmy právě vznikají, novopečení ředitelé se v rámci včerejšího workshopu dozvěděli, jak sestavit funkční tým. Praktické zkušenosti a rady jim předala HR Generalist z personální společnosti Manpower, Kamila Šedivá.

Nově vznikající výrobky a služby letošních studentských firem se neobejdou bez kvalitního marketingu. Do základů marketingu ředitele zasvětil Project Manager Michael Koch z agentury Taste.

Všechny vědomosti, které studenti získali během dopoledne, si mohli otestovat a vyzkoušet v praxi v rámci odpoledního workshopu na téma "Zrození produktu a značky". Během pouhých 2 hodin měli za úkol vytvořit a následně publiku perfektně odprezentovat nový značkový produkt na předem zadané téma. Prezentovali jeho výhody, užitky, eko-friendly využití či sociální dopady a možnosti. 

Workshop ředitelů JA Studentských Firem se uskuteční ještě v jednom termínu, a to 6. listopadu ve zlínské Baťově vile. Tentokrát je určený pro studenty moravských středních škol. O tuto akci je obrovský zájem, už nyní je beznadějně naplněná.