Skip to the content

36 novopečených ředitelů studentských firem se sešlo ve Zlíně

Dalších 36 leaderů nově vznikajících studentských společností, tentokrát z moravských středních škol, se sjelo do Baťovy vily ve Zlíně na Workshop ředitelů JA Studentských Firem. Mladí začínající podnikatelé zde získali know-how potřebné pro fungování a rozvoj jejich nově vznikajících firmiček.

S náplní celoročního vzdělávacího programu JA Studentská Firma, jeho pravidly a soutěžními kategoriemi a s celkovým posláním neziskové organizace Junior Achievement Czech studenty seznámila projektová manažerka JA Czech Alice Harlasová. S možnostmi navazující spolupráce s absolventskou organizací JA Alumni Czech, jejím přínosu a možnostech členství přijel studenty seznámit jeden z dlouholetých členů JA Alumni Ondřej Beránek.

Protože letošní JA Studentské Firmy právě vznikají, novopečení ředitelé se v rámci včerejšího workshopu dozvěděli, jak sestavit funkční tým. Praktické zkušenosti a rady jim předala Miroslava Lacková, Branch Manager z personální společnosti Manpower.

Nově vznikající výrobky a služby letošních JA Studentských Firem se neobejdou bez kvalitního marketingu. Do základů marketingu ředitele studentských firmiček zasvětil Project Manager Michael Koch z agentury Taste.

Všechny vědomosti, které studenti získali během dopoledne, si mohli otestovat a vyzkoušet v praxi v rámci odpoledního workshopu na téma "Zrození produktu a značky". Během 2 hodin měli za úkol vytvořit a následně publiku perfektně odprezentovat nový značkový produkt na předem zadané téma. Prezentovali jeho výhody, užitky, eko-friendly využití či sociální dopady a možnosti. 

"Velmi jsem ocenila zodpovědný přístup mladých ředitelů a jejich nadšení, se kterým přijeli načerpat informace. Také mě velmi překvapila jejich neuvěřitelná kreativita, s níž dokázali během 2 hodin vytvořit podnikatelský plán," prozradila projektová manažerka neziskové organizace JA Czech Alice Harlasová.

Workshop ředitelů JA Studentských Firem se pro velký zájem v letošním roce uskutečnil ve dvou termínech, a to v Praze a Zlíně. Zúčastnilo se ho celkem 68 studentů středních škol.